אם מפרסמים עלי הודעות משפילות בקבוצת וואטסאפ רבת משתמשים האם אני יכול לתבוע בגין הוצאת דיבה?
באילו מקרים אוכל לתבוע לשון הרע בעקבות הודעות שכתבו עלי בקבוצת ווטסאפ?
התשובה לכך ברורה. חוק איסור לשון הרע אומר במפורש כי כל פרסום של דברים שעלולים להשפיל אדם, לבזות אדם, לפגוע באדם במשרתו וכיו"ב, ייחשב פרסום לשון הרע.
מתי ההודעה בווטסאפ תיחשב "פרסום"?
גם לכך יש תשובה ברורה בחוק איסור לשון הרע. פרסום יכול להיות בעל-פה, בכתב, בדפוס, בציור, בתנועה, בצליל ובכל אמצעי אחר ובלבד שהגיעה ללפחות אדם אחד מלבד הנפגע. כלומר, אם כתבתי הודעה אישית לאדם אחר ובה השמצות – וההודעה לא הגיעה (ולא עשויה היתה להגיע) לאנשים אחרים – זהו אינו פרסום לשון הרע. לעומת זאת, אם כתבתי הודעה בקבוצת ווטסאפ רבת משתמשים – ברור שלפי לשון החוק מדובר בפרסום לשון הרע.
ישנם מקרים בהם פרסום שכזה עשוי להנות מהגנת "אמת דיברתי", אולם במרבית המקרים – לא! ועל כן במרבית המקרים ניתן יהיה לתבוע פרסום שכזה בגין הוצאת דיבה ולדרוש פיצויים (ללא הוכחת נזק) של כ- 70,000 ₪.
יש לזכור – שאם הפרסום נעשה במטרה לפגוע ושלא בתום לב – ניתן יהיה בתביעה לדרוש פיצויים (ללא הוכחת נזק) בסכום כפול של כ- 140,000 ₪.
בנוסף לתביעה אזרחית ודרישת פיצויים – ניתן להגיש כנגד הפוגע קובלנה פלילית. במקרה כזה רשאי בית המשפט לפסוק כנגד הפוגע גם מאסר של עד שנה אחת.
בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם עורך דין בעל ניסיון בתחום כדי לבחון האם העניין המדובר הוא בר תביעה או שלא. רק עורך דין שמבין היטב בתחום יוכל לעשות אנליזה מקדמית כדי לבחון את כדאיות התביעה, הדרך הנכונה לתבוע והזכויות שניתן לתבוע.
לקריאה נוספת לחצו כאן.